Oldaltérkép | E-mail
Kegyelem Alapítvány  
 
Gyorslinkek
   
A csapat
   
 

"A felnőttnek az a dolga a táborban,
hogy egyetlen gyerek se' unatkozzon!"

  • A táboroztatásban közel harminc felnőtt vesz részt, akik egész évben készülnek erre a hétre: bár az ország különböző részein lakunk és különböző baptista gyülekezetekhez tartozunk, havonta egyszer találkoznunk a táborelőkészítő alkalmakon.
  • Közös jellemzőnk, hogy mindannyian szeretjük a gyerekeket, valamint megtért, újjászületett keresztények vagyunk. Valljuk, hogy nem "véletlenül" kerültünk a csapatba, hanem Istennek szeretnénk szolgálni a táborral és minél több gyereknek elmondani a JÓ HÍRT...

Ha TE is szeretnél a csapatunk tagja lenni, vagy érdeklődsz munkánk iránt, fordulj bizalommal Hegyesi Zoltánhoz a kegyelemalap@gmail.com email-címen vagy a +36-20/770-5631 - es baptifonos telefonszámon.
 
 
 
 

 

A csapat tagjai:

Zoli bácsi

Nagy örömömre szolgál, hogy kíváncsi vagy a Kegyelem Alapítvány Munkatársaira!

Hegyesi Zoltán, Zoli bácsi vagyok, az Alapítvány elnöke, a tábor egyik szervezője. A Csömöri Baptista Gyülekezet tagja vagyok. Nős vagyok, feleségemet, Ibolya nénit sokan ismeritek, három lányunk van.

Az Úr Jézust fiatal koromban fogadtam el személyes megváltómnak, amit bemerítéssel pecsételtem meg, 1973-ban. Hiszem és vallom, hogy minden embernek szüksége van Jézus Krisztus szabadítására, így a gyermekeknek is.

Az első, 1985-ben, Tahiban tartott gyermek-héten mint segítő vehettem részt, azóta minden évben részt veszek az Alapítvány, és jogelődje által szervezett heteken. Sok minden megváltozott azóta, de higgyétek el, hogy a felnőttek szeretete, így az enyém sem csökkent irántatok. Ezt a szolgálatot szeretetből végezzük, minden földi ellenszolgáltatás nélkül. Azért, mert erre van elhívásunk. Nagy öröm látni, ahogy fejlődtök és haladtok előre a hitben. Több olyan tagunk van, aki a gyermekheteken még gyermekként vett részt, most felnőttként a munkatársunk ebben a szolgálatban.

Szeretnénk az evangéliumot megosztani minél több gyermekkel, fiatallal ezért szervezzük ezeket a heteket, hogy Istentől megáldott, békességes, jó hangulatú, élményben, meglepetésekben gazdag, hetet töltsünk együtt. Jöjj és tapasztald meg saját magad is! Szeretettel várunk!

Irén néni

Alexa Irén vagyok, baptista hitvallásomat 2007 júniusban történő bemerítkezésem alkalmával erősítettem meg.

Van egy kamasz fiam, akit egyedül nevelek.

Életünk során előbb-utóbb mindannyian szeretnénk válaszokat kapni ilyen fontos kérdésekre, mint pl.: honnan jöttünk, hová megyünk, mi a célja az életünknek, miért van szenvedés a világban, miért halunk meg..... stb. Hitünk szerint a Biblia az egyetlen Isten által ihletett forrásmű, mely mindezekhez eligazítást ad.

Gyermekeink jövője mindannyiunk jövője. Részt venni egy olyan munkában, mely segíthet eligazodniuk zűrzavaros világunkban, komoly kihívás és megtisztelő feladat számomra.

Sándor Zoli bácsi

Nevem Sándor Zoltán, 1965-ben születtem Kolozsváron. 1981-ben merítkeztem be a Kolozsvári Magyar Baptista imaházban, és 1990-ig ott voltam a gyülekezet tagja. 1984-től vagyok tanító a vasárnapi iskolában.

1990-től Magyarországon élek, és jelenleg a Nap utcai Gyülekezet tagja vagyok. A vasárnapi iskolán kívül az alapítványi táborban is tanítóként szolgálok.

Erika néni

Sándor Erika vagyok, 1961-ben születtem Kolozsváron hívő szülők gyermekeként. A Kolozsvári Magyar Baptista gyülekezetben nőttem fel és 1979-ben itt merítkeztem be. Ugyanebben az évben kezdtem el a gyermekmunkát.

1990-től Budapesten élek, jelenleg a Nap utcai Gyülekezetnek vagyok a tagja. Itt is gyermekmunkás vagyok, ezenkívül több éve a Kegyelem alapítvány munkatársaként a nyári táborban tanítok.

Zsófi

Sziasztok! Körmendi-Seidler Zsófia vagyok, eredetileg tanár, jelenleg közgazdász, boldog feleség és anyuka! :)

7 éves korom óta rendszeresen táborozok és 15 éves koromtól fogva lelkesen táboroztatok, az elmúlt 10+ évben a Kegyelem Alapítvánnyal és általában a középiskolások korosztályában.

Mikor huszonévesen megtértem, életemnek ez a területe is átalakult: továbbra is szívesen töltöm a nyaram egy részét gyerektársaságban, de onnantól kezdve ez már sokkal több, mint "egy hét együttlét"! Mert Isten megmutatta, hogy minket, egyszerű hívő embereket tud használni arra, hogy a gyermekeknek átadjuk az Örömhírt: Jézus él és Isten azért küldte Őt a földre, hogy lehetőséget adjon MINDEN EMBERNEK, kicsinek és nagynak, hogy megismerje Őt. Az életünket boldogan, Isten szeretetében fürödve élhetjük tovább - és majd Vele lehetünk a Mennyben, az örök életben! Nem pedig a pokolban...

Sokszor megterhelő és elszomorító rádöbbenni, hogy az ország különböző részéről érkező táborozóink már gyermekként milyen nehéz terheket hordoznak. De csodálatos élmény megismertetni Titeket a VALÓDI segítséggel, amit az Úr tud és akar adni neketek, és látni, hogy Ő tényleg IGAZI MEGOLDÁS a gondjaitokra. Személyesen tapasztaltam meg már többször is, hogy Istennek van hatalma gyökeresen megváltoztatni emberi életeket - ha kérjük... hiszen tiszteleben tartja a szabad akaratunkat, nem "bábuként" kezel minket.

Ha te is így hiszed - gyere idén is a táborba, hogy erősödhess a hitben, még jobban megismerd az Urat és jófej, vidám testvéreidet. :)

Ha pedig nem hiszed, vagy nem érted, mi ez az egész - gyere és nézd meg egy hétig közelről, hogy milyenek a "hívők", tedd fel nyugodtan a kérdéseid - és készülj rá, hogy talán ez a nyár lesz az, ami örökre megváltoztatja az életedet...

Szeretettel várunk! :)

Toncsi, Zsófi, Tomi J

Zita

Hegyesi Zita vagyok, nagyjából pocaklakó korom óta ismerem a Kegyelem Alapítványt, a munkatársak mondhatni a családommá váltak az évek során. A szívem közepe ez a tábor, minden évben óriási örömmel és izgalommal várom július első hetét. 11 éves voltam, amikor megtértem, nem mellesleg ebben a táborban és azóta még szívesebben vagyok jelen. Különleges dolog az, mikor valaki táborozóból lesz munkatárs, azt gondolom, külön élmény, még fontosabbá és személyesebbé teszi a szolgálatot.

Általában fiatalokkal szoktam együtt dolgozni, a kamaszoknak szoktam programokat szervezni, de a Kegyelem Alapítványnál az elsősök szobavezetője vagyok. Ez külön felüdülés, hihetetlen, hogy mennyi nyitottság, érdeklődés, lelkesedés és életigenlés van ezekben a gyerekekben. Jó látni a szemükben az őszinte kíváncsiságot a Bibliai történetek elmondásakor és a kitörő örömöt, ha egy kérdésre tudják a választ. Emellett annyi szeretetet tudnak adni, hogy abból egy évig elvegetálok.

De a többi korosztály is nagyon a szívemhez nőtt. Szeretek találkozni a visszajáró táborozókkal, de az újakat is mindig örömmel ismerem meg. Sokszor az emberek és sajnos a gyerekek is nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymással, örülök, hogy ebben az egy hétben nem ezt tapasztalom. Mindegy, hogy hatvanan vagy százhúszan vagyunk jelen, a hangulat mindig családias és egy elfogadó, szeretetteljes légkörben lehetünk együtt. Számomra kicsit olyan, mintha bepillantást kapnék, hogy milyen lesz majd a Mennyben.

 

...És még sokan mások...

 

 

 
     
 
Kegyelem Alapítvány| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by